Szösszenetek - avagy minden idők egyik könyve

Sziasztok! Ez a blog azért jött létre, mert nyaggattak vele. Én egy egyszerű emberke vagyok, akinek amikor nincs különösebb programja estére, rágyújtva egy üveg vörös minőségi félédesre írogatni kezd. Ilyenkor különféle érdekes irományok készülnek, melyek a szűk baráti köröm szerint jópofákra sikerednek. Gondoltam megosztom másokkal, veletek. Próbálom majd gyakorta frissíteni és újabb kis történtekkel feltölteni a lapot, amíg van bennem kiírni való, és van hozzá kedv. Ezek nagyrészt megtörtént esetek, erősen kiszínezve. Nem vagyok én ekkora szerencsétlen…na jó, mindegy. Ebből már úgyse mászok ki. Amúgy is a legszebb öröm a káröröm, de van, ami még szebb. Ha az ember saját maga szerencsétlenségén is jót tud mulatni. Nem vagyok író, ezért nézze el nekem mindenki az esetleges nyelvtani bakikat, vagy a nem egyértelmű megfogalmazását a dolgoknak. Ezek a szösszenetek, először magam, és most már mások szórakoztatására készültek, nincs különösebb üzenete vagy célja, hacsak annyi nem, hogy ha sikerül legalább egy mosolyt csalni valaki arcára vele, már megérte. Ebben a mosolyban szegény világban, bizony nagy szükség van rá. Jó olvasgatást! T. Barnes

Friss topikok

  • agy: hajrá biztosan várnak! jól ismerlek, rettegjen az ellen... tényleg Te lettél volna az új TÖRŐ! (2008.11.18. 21:25) Aki hülye, sérüljön meg
  • Lyzard: Én inkább így szeretnék élni! Nem írnál egy női verziót is? Csak bele kell élned magad! A kedvemér... (2008.08.27. 17:05) A tökéletes élet
  • fruschka: Azért ne csüggedj TBarnes : ), újrakezdésre mindig van lehetőség!! Hallgass egy kis Buena Vista So... (2008.01.15. 13:23) Így csinálják a profik !
  • LSatch: I am watching you:) (2008.01.15. 11:36) Miért?
  • ~Alice~: :) erre tévedtem és röhögtem egy jót! köszi szépen! szép napot! :) (2008.01.09. 08:00) Onlány

Linkblog

Így csinálják a profik !

2008.01.14. 16:36 T.Barnes

Nem titok, úgy néz ki szeretett zenekarom besokallt. 6 szép év után szétválnak útjaink. Hivatalosan erre az évre pihenni megyünk, és 2009-ben újra kezdjük, de ne legyünk naivak. Hányszor volt olyan, hogy szakítás után az exeimmel, megbeszéltük, egy-két év és újra kezdjük. A többséggel, már évek óta nem találkoztam. Volt feleségemmel is egyre ritkábban beszélünk, de ez így is van rendjén. Az okokról személy szerint én nem nyilatkoznék, mert nem tudnék semmi értelmeset írni, inkább bemásolnék egy e-mailt, amit a szkeccsesünk, Dj. Turtle írt a zenekarnak, milyen problémákat vél felfedezni a mi profinak mondott zenekarunknál. Mélyen ajánlom zenésztársaimnak, akik ezzel a szakmával komolyan akarnak foglalkozni, hogy NEM szabad csinálni, egy „profin” működő bandának. A szerzőtől előre is elnézést kérek, a kis (tényleg minimális) javításokért, de személyeskedni már nincs értelme, ezért a konkrét neveket kivágtam.

Szóval lássuk a nagy és hallhatatlan Csakazértis zenekar működését Dj. Turtle szemszögéből:

 Itt egyáltalán nem a pénzről van szó.
A depi turnéig egy szót nem hallottatok tőlem, hogy ezt vagy azt nem akarom kifizetni, itt minden másról van szó. Erről pofázok nektek évek óta, mindennel foglalkozunk kivéve azzal, hogy zenéljünk.
Igazad van abban, hogy felháborító, hogy nem írunk számokat, vajon ez miért van? Nem lehet, hogy amiatt, hogy következőképpen zajlik egy vasárnapi próba
feltéve ha van:

  1. Megbeszéljük, hogy kettőtől hatig próba.
  2. Háromra leér az utolsó ember
  3. Háromnegyed négyre megbeszéljük ki mennyire rugott be szombaton, mekkora a farkunk, mekkora seggfej mindenki, mert senki sem segít nekünk.
  4. Lejátszunk egy kört.
  5. Leülünk cigizni, ami megint egy fél óra, megbeszéljük,hogy kellene klip, meg lemez. Közben valaki állandóan penget,dobol, tulajdonképp szarik a többiekre.
  6. Ádi megmutatja két percben legújabb szám ötletét.
  7. Hirtelen valaki bejelenti, hogy neki most el kell indulnia, mert dolga van.
  8. Összecsomagol, közben a többiek verbálisan újra összemérik a farkuk méretét, majd a már befutott zenekarok alázása tíz percben.
  9. Ötkor mindenki hazamegy.

Nem jutunk sehova és frusztráltak vagyunk. Lehet, hogy amiatt ahogy egy koncertre készülünk:

  1. ÚÚÚ három hónap múlva hatalmas koncert, megbeszéljük, hogy kurvára felkészülünk rá, mert fontos.
  2. Próbálunk, mikor Ádi és Balu rájön, hogy a három éve játszott számban, amit már ötször felvettünk és tizedötezerszer lejátszottunk nem ugyanazt pengetik.
  3. Nem megyünk le egyszerre hatan próbálni, mert úgyis van még két hónap és mindenkinek van valami fontos dolga, mint például hajmosás.
  4. Már csak egy hónap van, mikor véletlenül letévedünk mindannyian a terembe, és rájövünk, hogy rettenetesen szét van esve az egész.
  5. Megint megbeszéljük, hogy most már aztán össze próbáljuk a műsort, de tényleg, nagyon-nagyon, mert ez egy überfontos koncert és sokan lesznek (12 ember).

Próba az előző bekezdés szerint.
 

  6. Már csak egy hét van a koncertig, megbeszéljük, hogy mindenki józan lesz, négykor indulunk, Balu kinyomtatja a sorrendet.
  7. A koncert napja, fél öt. A terembe telefonálgatunk a nem jelen lévő tagoknak, hogy hol vannak. Közben valaki lepakol, megfájdul a háta miközben egyedül viszi le a ládákat.
  8. Negyed hat. Elindulunk.
  9. Félúton vagyunk, miközben megbeszéljük, hogy ki milyet, mekkorát és milyen gyakran szarik, felvetem a kérdést, hogy ki visz haza, miután visszavittem a bérelt turnébusztbuszt a gazdájához. Hirtelen ötből öt embernek olyan fontos és halaszthatatlan programja van, mint az anyósa macskájának megsimogatása.
  10. Már túl vagyunk az út háromnegyedénél, mikor Balu elkezdi cseszegetni az Antit, hogy hívja fel a koncertszervezőt, hogy késünk, mert a Peti nem tudta bekötni a cipőfűzőjét rendesen.
  11. Megérkezünk egy óra késéssel, szólnak, hogy tíz percen belül kezdünk, gyorsan pakoljunk és álljunk be.
  12. Kiderül, hogy Balu nem hozott sorrendet.
  13. Tizenhárom másodperc alatt beállunk. A szkreccset és az éneket nem lehet hallani, viszont a vokál, mindennél kétszer hangosabb.
  14. Elégedetten lejövünk a színpadról, hogy ilyen jól még sosem szóltunk.
  15. Berúgunk és beszívunk rekord gyorsasággal.
  16. Két percen belül kezdünk, két tizenhárom éves lány támasztja a színpadot és várja sztárvendéget, miközben Anti telefonálgat a három hiányzó tag után én meg keresem őket a büfé környékén,esetleg a WC-ben.
  17. Koncert előtt harminc másodperccel, újra szólnak, hogy a végén rekordsebességgel pakoljunk ki, mert kell a hely. Közben Balu ír egy példányt a sorrendből egy szalvétára.
  18. Koncert. Peti beesik a dobok közé, Ádi rugdos és harapdál, Balu harapja lombot, Anti pitbull, én azt se tudom, mi van, mert nem szól a monitor.
  19. Vége a koncertnek, gyorsan szétszedi mindenki a cuccát és lerakja a WC mellé.
  20. Mire a következő zenekar játszik, mindenki eltűnt, egyedül őrzöm a cuccot a WC mellett.
  21. Negyven perc könyörgés után, mindenki berak egy dolgot a buszba.
  22. Beszélgetünk valamelyik sarokban.
  23. Hazamegyünk, mindenki alszik, a sofőr is.
  24. Lepakolunk a teremnél, közben valaki hangosan hány.
  25. Éjjel, pakolás után, nyitva hagyom a termet, majdnem kirabolnak bennünket másnapra.
  26. Mindenki hazamegy, előtte megbeszéljük mennyire szar volt, és legközelebb többet kell próbálni és nem szabad előtte inni és időben el kell indulni.

Gyerekek szerintetek így csinálják a profik?

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://barnesszosszenetek.blog.hu/api/trackback/id/tr77297147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kryka 2008.01.14. 21:06:28

Nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!!!!
ja és a tiszta szándékig is igen rögös út vezet....

Szóval, ki és hogyan tud Mo-n egy zenekart profiként aposztrofálni???
A tökéletes zenekar: x tag, akik gond nélkül egész nap gyakorolnak, zenélnek, zenét és szöveget írnak. Azaz,- ezért a tevékenységért havi illetményt kapnak. Pl. egy producertől, vagy egy un. mecénástól, aki közvetve, vagy közvetlenül bízik a csapatban, /jobban mondva valamit üzletileg lát benne/ és elvárja a szakmai munkát és ezért pénzt áldoz rá. Majd megfelelő PR munka és reklám mellett kiad egy lemezt, és komoly ügynökségeken keresztül szó szerint eladja a csapatot. Közben a reklámok révén szponzorokat szerez, akik szintén rábeszélés útján fantáziát látnak a reklámhordozó muzsikusokba. Na mutass nekem egy ilyen barmot ma Magyarországon, aki egy minden téren megbízhatatlan csapatba fektet akár egyetlen piculát is. És ez a magyar zenekarok 90 %-ra igaz. Itt mindenki azt hiszi, ha vesz pl. egy Fendert, és hallás után kicsit virgászgat, akkor már zenésznek képzeli magát, és úgy gondlja, hogy kiállhat a közönség elé. No meg néha megnézi a Viva-t, vagy valamelyik másik izét, hogy az USA-van ki hogy rázza a sörényét. Kevés olyan zenekar van, akinek igénye az, hogy pl. arra is adjon, hogy legyen pl.hangszerelés, vagy a hangszer meg tudjon szólalni, legyen hangzása, ... no de miből is adjon erre??? Természetes igény, és pénz nélkül ez nem igény. Szóval itt kezdődik. Előbb körbe kellene nézni, utánna olvasni, öreg "motorosoktól" kérdezni, és tanulni, aztán kézbe venni a Fendert, kitartóan és józanul gyakorolni, és utána lehet szó arról, hogy mit is kéne kezdeni. Aztán némi alaptudás megszerzése után körbe kellene nézni, ki mit csinál, mi a jó és mi nem jó, ha pedig van cél és stílus kívül és belűl, akkor el kell kezdeni angolul esetleg németül, vagy hollandul levelezgetni, demot küldözgetni, hogy kinek mi jön be, és esetleg felkarolna e egy kezdőnek is alig nevezhető csapatot egy bármilyen nemzetiségű ügynökség. Ha pedig van egy kis érdeklődés, akkor kezdődik a munka, ami kellő kitartás és fegyelmezettség nélkül nem megy. Én állítom, hogy Mo-n 100 zenekarból talán egy fél van, aki ezekkel próbál tisztában lenni. Szóval kedves blogíró, klassz fiatalkorodat ecsetelted, mivel megírtad, bizonyára azért tetted, mert Te magad is érzed, hogy szép volt, jó volt, de valami mást kell csinálni. Nem óhajtom osztani az észt, mert már elindultál a jó úton, mert érzed, nem ez az igazi. A profik is így kezdték hidd el - fiatalság=tapasztalatlan szertelenség, ami nagyon jó, és nagypapaként hidd el ezek lesznek a legszebb emlékek. De 30 körül már értékek is vannak, és átértékelések is. Komoly zenészek sem nevezik magukat a mai napig profinak! Ez egy média által kitalált műszó, igázság nélkül. Az ember holtig tanul, és soha nem válhat profivá - ahoz Istennek kellene lenni.

Bocsánatot kérek, hogy blogodba piszkítottam - csak véleményt nyilvánítottam, teljesen jó szándékkal, minden bántás nélkül.

Nagyon sok sikert kívánok minden magyar zenésznek

Én

fruschka · http://kaleid.blog.hu/ 2008.01.15. 13:23:21

Azért ne csüggedj TBarnes : ), újrakezdésre mindig van lehetőség!! Hallgass egy kis Buena Vista Social Club-ot: imádnak zenélni, árad belőlük az életöröm - hideg téli napokon nem jön rosszul - hihetetlen jó zenészek és mégsem "profik". Egy művésznek egyáltalán kell-e "profinak" lennie, ha kedvtelésből csinálja amit csinál? Persze, ha meg is akar élni belőle, az már más tészta... Ja, és az irományaidnak sikerült megnevettetni, köszi érte : ) !!!
süti beállítások módosítása